Om mig

profilbild

 

 

 

 

 

Jag är född 1977 i Stockholm och bor sedan drygt tio år i förorten Bagarmossen.

Min uppväxt ägnade jag i stort åt att läsa och skriva. Redan i lågstadiet visste jag att det var barnboksförfattare jag ville bli och i källaren har jag högar med fullskrivna spiralblock, mina sagor. Som tonåring blev jag finalist till Lilla Augustpriset och fick åka på sju sponsrade skrivarläger, som var mycket inspirerande.

Men innan jag kunde bli författare var jag tvungen att bli något på riktigt, tyckte jag. Så jag tog en fil. kand. i litteraturvetenskap och nordiska språk i Uppsala. Sen, efter en tur till Frankrike, flyttade jag till Stockholm där jag utbildade mig till journalist på JMK (Journalisthögskolan).

När jag var klar jobbade jag som journalist i några år, framför allt på Sveriges Radio, innan mitt miljöengagemang gjorde att jag sökte mig till Greenpeace och ett jobb som pressekreterare och kommunikationsansvarig. Där stannade jag i åtta år. Efter det jobbade jag ett år som kommunikatör på Sveriges Konsumenter. Och nu, sedan ett tag tillbaka, frilansar jag för att få mer tid att skriva.